Граф О. Мусін-Пушкін і його книжкова колекція на теренах України: опис і класифікація - Гуржій, І. (Український історичний збірник, 2018)
На основі документальних джерел Інституту рукопису і книжкових видань бібліотечних зібрань та історичних колекцій Національної бібліотеки України імені. В.І. Вернадського, а також залучення спеціальної літератури охарактеризована приватна збірка графа, громадського діяча, відомого колекціонера й історіографа Олексія Івановича Мусіна-Пушкіна (1744–1817).