Нумізматичні знахідки з археологічних досліджень на території Кам’янця-Подільського 2017 р. - Старенький, І.; Хромова, І. (Український історичний збірник, 2019)
Стаття присвячена результатам археологічних досліджень міст доби середньовіччя. Тема актуальна за рахунок активного поповнення джерельної бази зокрема нумізматичними пам’ятками. Публікації з результатами археологічних досліджень є важливим джерелом для студій в галузі спеціальних історичних дисциплін, у тому числі й нумізматики. Опубліковані матеріали вводяться до наукового обігу і становлять джерело для подальших історичних досліджень. У цій публікації до уваги пропонується огляд і атрибуція нумізматичного матеріалу, віднайденого під час розкопок у м. Кам’янець-Подільському. Нумізматичні знахідки з розкопок по вулиці П’ятницькій, 12 та суміжних ділянок на площі Польський ринок у Кам’янці-Подільському охоплюють хронологічно ІІ половину XIV–ХХ ст. Загалом, зміст нумізматичного матеріалу достатньо репрезентативний і характерний для знахідок у досліджуваному регіоні. Він цілком логічно відображає обставини історичного та соціально-економічного становища Поділля у різних хронологічних зрізах. Найбільш цікаву частину становлять знахідки XIV–XV ст., серед яких особливу цінність становлять данг Джанібека, що сьогодні є найзахіднішою офіційною знахідкою цієї монети, а також рідкісний геллер Анни Рацибузької.