Засоби забезпечення та засвідчення якості контекстно-залежної композиції семантичних веб-сервісів - Андон, П.І.; Слабоспицька, О.О. (Проблеми програмування, 2021)
Розроблений авторами метод динамічної композиції адаптивного семантичного Веб-сервісу розви- нуто алгоритмами узгодженого застосування спеціальної OWL-S-специфікації контексту його виконання на етапах життєвого циклу та опрацювання циклічних залежностей на функціональному рівні композиції за допомогою формалізмів Cервісу-вузла, Cервісу-посередника й Cпрощення – для сталого забезпечення якості формованого Веб-сервісу. Запропоновано засвідчення рівня якості для причетних сторін шляхом динамічної верифікації, зокрема, перевірки відповідності запитаному контексту та живості, з використанням процесного числення контекстно-залежних амбієнтів. Надані алгоритми підвищують відповідність формованого Веб-сервісу очікуванням запитувачів та уможливлюють його стале контекстно-залежне уточнення для уніфікованої підтримки як змінних розподілених ділових процесів сучасних організацій, так і потреб споживачів певної галузі.