Динамічні моделі семантичного опису лексики - Деменчук, О.В. (Мовознавство, 2011)
Стаття присвячена огляду моделей семантичного опису лексики як динамічного явища, яке представляє концепт ситуації, що моделюється за зразком комплексу ієрархічно упорядкованих семантичних репрезентацій різних мовних вимірів. Виокремлення динамічних моделей семантики лексики ґрунтується на засадах альтернативних способів кодування мовною одиницею інформації про певний стан справ.