Глобалізація і сучасні лінгвістичні процеси - Чемеркін, С.Г. (Мовознавство, 2013)
У статті проаналізовано вплив глобалізації на сучасні лінгвістичні процеси. Зазначено, що українська лінгвістика потребує змін відповідно до соціальних запитів сьогодення. Акцентовано увагу на тому, що лінгвоукраїністика постала перед проблемою зміни методології досліджень, актуалізації вивчення нелінійних форм у мові.