Загальна декларація мовних прав і права мовних меншин - Пономаренко, В.П. (Мовознавство, 2013)
У статті розглядаються основні положення Барселонської декларації мовних прав 1996 р. і мовна ситуація в Каталонії та інших регіонах Іспанії (Країна Басків, Галісія), а також Італії і Швейцарії стосовно статусу, поширення й розвитку регіональних мов.