Це було і буде нещодавно - Пономаренко, В.П. (Мовознавство, 2012)
Автор ділиться своїми спогадами про члена-кореспондента НАН України А. П. Непокупного, що поєднував у собі риси відданого науці вченого-мовознавця, поета й організатора, а також доброзичливої людини з неповторним почуттям гумору.