Синтез 2-арил-7-фенілпіразоло[3,4-d][1,2]оксазин-4(2Н)-онів - Братенко, М.К.; Чорноус, В.О.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2005)
Взаємодією 1-арил-3-бензоїлпіразол-4-карбонових кислот з гідроксиламіном отримані оксими відповідних феніл-[3-(4-карбокси)-піразоліл]кетонів, внутрішньомолекулярна циклізація яких під дією тіонілхлориду приводить до утворення 2-арил-7-фенілпіразоло[3,4-d] [1,2]оксазин-4(2Н)-онів.