Синтез и электрофизические свойства твердых растворов Sr₁₋xKxPbO₃₋yFy (0 ≤ x,y ≤ 0.20) - Дрозд, В.О.; Солопан, С.О.; Нeділько, С.А.; Габович О, .М.; Пeкала, М.; Дзязько, О.Г. (Украинский химический журнал, 2005)
Синтезовано ряд твердих розчинів Sr₁₋xKxPbO₃₋yFy (0 ≤ x,y ≤ 0.20) та досліджено їх кінетичні та структурні характеристики. Показано, що одночасне заміщення стронцію на калій та кисню на фтор у цій системі призводить до переходу від напівпровідникової до металічної провідності в області низьких температур.