Використання мідного колектора при вилученні дорогоцінних металів з руд та продуктів їх переробки - Чмиленко, Ф.О.; Трофимчук, А.К.; Воропаєв, В.О. (Украинский химический журнал, 2005)
Наведено результати визначення золота, срібла та паладію в рудах та вторинній сировині із застосуванням метода пробірної плавки на мідний колектор. Показано, що використання ультразвукових коливань на стадії пробірної плавки підвищує ступінь вилучення дорогоцінних металів з одночасним зменшенням часу плавки.