Про існування “нерозчинюючого об’єму” в колоїдних розчинах - Манк, В.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Розглянуто термодинамiчнi аспекти iснування "нерозчинюючого об'єму" в колоїдних розчинах. Показано, що явище вiд'ємної адсорбцii з водних розчинiв зумовлено пiдвищеним тиском у просторi мiж частками.