Синтез та дослідження полімерів з біологічно активними функціональними групами - Чуйко, Л.С.; Карплюк, Ю.Я.; Ткачук, В.О.; Алексеєнко, С.І.; Краюткіна, О.М. (Украинский химический журнал, 2000)
Співполімеризацією нових типів біологічно активних мономерів та за реакціями полімераналогічних перетворень синтезовані полімери з біологічно активними групами різної природи — тіолсульфонатними, сульфамідними та “ліполактинними". Одержані полімери в залежності від природи біологічно активної функціональної групи можуть використовуватись для захисту матеріалів від біокорозії, а також як специфічні антисептики, лікарські препарати пролонгованої дії та біокаталізатори.