Методы эффективного решения задач моделирования и прогнозирования региональных атмосферных процессов - Прусов, В.А.; Дорошенко, А.Е.; Приходько, С.В.; Тырчак, Ю.М.; Черныш, Р.И. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Розглядаються математичні аспекти проблеми моделювання і прогнозування атмосферних процесів над регіоном. Запроновано новий підхід до створення математичних моделей, що адекватно описують широкий діапазон просторових і часових масштабів цих процесів в атмосфері, і пропонується новий нестандартний чисельний метод ефективного вирішення комплексної задачі аналізу і прогнозу метеорологічних величин. Коротко описується програмна реалізація запропонованих чисельних методів, приводяться результати експериментів.