Вплив фундазолу та ризоторфіну на продуктивність симбіозу бульбочкових бактерій з рослинами люпину - Ковалевська, Т.М.; Горбань, В.П.; Надкернична, О.В.; Бардаков, А.Г. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
В умовах лабораторних та польових дослідів вивчали вплив фундазолу на життєздатність перспективного штаму Bradyrhizobium sp. (Lupinus) 5500/4 та його симбіоз з люпином білим. Встановлено, що фундазол та ризоторфін сприяють підвищенню активності симбіотичної азотфіксації люпину, знижують ураженість рослин кореневими гнилями, підвищують урожайність зерна, порівняно з контролем, на 12,0%. Комплексне застосування фундазолу з ризоторфіном менш ефективне, ніж при використанні лише одного з препаратів.