Ліпіди авермектинсинтезуючого штаму Streptomyces avermitilis УКМ Ас 2161 - Петрук, Т.В.; Козирицька, В.Є.; Валагурова, О.В.; Іутинська, Г.О. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Авермектинсинтезуючий штам S. аvermitilis УКМ Ас 2161 може утворювати до 12% ліпідів. В сумі загальних ліпідів переважають фосфоліпіди (до 23%), стерини (до 18%) та тригліцериди (до 16%). Зі збільшенням кількості фосфоліпідів авермектинсинтезуюча активність підвищується. Особливістю жирнокислотного складу S. аvermitilis УКМ Ас 2161 є наявність низькомолекулярних кислот, які є попередниками при синтезі авермектину.