Кінетика кополімеризації фторалкілметакрилатів з метилметакрилатом на початкових стадіях - Мельниченко, В.І.; Манько, К.І.; Бовкуненко, О.П. (Украинский химический журнал, 2006)
Досліджено кінетику радикальної кополімеризації 1,1,3-тригідроперфторпропілметакрилату, 1,1,5-тригідроперфторамілметакрилату з метилметакрилатом на початкових стадіях. Встановлено залежність швидкості ініціювання, кополімеризації від початкового складу мономерної суміші. Визначено значення співвідношення констант швидкості реакцій росту і обриву ланцюга для даних систем в температурному інтервалі 328—348 К.