Горизонтальні рухи земної кори заходу і півдня України в сучасну епоху - Крупський, Ю.З. (Геодинаміка, 2008)
У роботі наведено короткий аналіз сформованих на основі теорії літосферних плит уявлень геологів-тектоністів про еволюцію та сучасну геодинаміку літосфери заходу та півдня України, а також представлені погляди автора з цих питань.