Ядерний тероризм Російської Федерації в Україні — виклик для світової безпеки (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 23 березня 2022 р.) - Носовський, А.В. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді підкреслено, що захоплення військами Російської Федерації ядерних об’єктів, розташованих на території України, є порушенням міжнародного права та основних принципів ядерної безпеки і створює загрозу як для України, так і для всього світу. На конкретних прикладах показано, що дії РФ слід кваліфікувати як ядерний тероризм, і зазначено, що спеціалізовані міжнародні організації, насамперед МАГАТЕ, на жаль, не вживають достатньо активних заходів для тиску на країну-агресора.