Циклоконденсація N-арил-3-оксо-3-R-пропантіоамідів із сполуками, що містять активований кратний зв’язок - Борисевич, А.М.; Брицун, В.М.; Пироженко, В.В.; Лозинський, М.О. (Украинский химический журнал, 2006)
3-Оксо-3-R¹-N-R²-пропантіоаміди легко реагують зi сполуками, що містять активований подвійний чи потрійний зв’язок, при цьому утворюються як п’яти-, так і шестичленні гетероцикли — тіазолідини, 2,3-дигідро-4Н-тіопіран-4-они та 6-тіоксопіперидин-2-они.