Правові аспекти протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України (за матеріалами доповіді на засіданні Президії НАН України 13 квітня 2022 р.) - Кресін, О.В. (Вісник НАН України, 2022)
У статті розглянуто питання протидії російській агресії, відновлення територіальної цілісності України, захисту прав громадян України в умовах війни й окупації, притягнення до юридичної відповідальності держави-агресора, а також осіб і організацій, винних у скоєнні воєнних злочинів, колабораційній та іншій антидержавній діяльності, тощо. Запропоновано організаційно-правові рішення щодо опрацювання цих питань установами НАН України.