Соціально-психологічний стан українського суспільства в умовах повномасштабного російського вторгнення: нагальні виклики і відповіді (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 травня 2022 р.) - Слюсаревський, М.М. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді зазначено, що в умовах війни перед українцями як політичною нацією постає низка серйозних викликів соціально-психологічного характеру. Підкреслено, що фахове співтовариство вітчизняних соціологів і психологів має взяти на себе провідну роль у постановці комплексних проблем, спричинених наявними викликами соціально-психологічному стану українського суспільства, та в науковому обґрунтуванні шляхів їх вирішення.