Новий метод синтезу 3-алкіл-7-арил-4Н-[1,3,4]тіадіазоло[2,3-с][1,2,4]триазин-4-онів - Брицун, В.М.; Базавова, І.М.; Єсипенко, А.М.; Лозинський, М.О. (Украинский химический журнал, 2006)
6-Алкіл-4-(1-арилметиліденаміно)-3-тіоксо-2,3,4,5-тетрагідро-1,2,4-триазин-5-они при дії хлорату калію в киплячій оцтовій кислоті перетворюються в 3-алкіл-7-арил-4Н-[1,3,4]тіадіазоло[2,3-с][1,2,4]триазин-4-они, при йодуванні в лужному середовищі — в ді[6-алкіл-4-(1-арилметиліденаміно)-4,5-дигідро-5-оксо-1,2,4-триазин-3-іл]дисульфіди, а при термічному розкладі — в 6-алкіл-2,3,4,5-тетрагідро-3-тіоксо-1,2,4-триазин-5-они та нітрили.