Структура епоксиакрилат-уретанових композицій, модифікованих реакційноздатними гіперрозгалуженими поліетерами і поліестерами - Грищук, O.І.; Шевчук, О.В.; Шевченко, В.В. (Украинский химический журнал, 2006)
Досліджено структуру епоксиакрилат-уретанових композицій, модифікованих гіперрозгалуженими поліетерами і поліестерами з кінцевими гідроксильними, епоксидними і алільними групами. В залежності від типу реакційноздатних груп дані сполуки здатні вбудовуватися при отвердженні системи роздільно в карбо- і гетероланцюгові, або одночасно в обидві складові з утворенням мікрогетерогенної структури композиту. Специфічність впливу кожного з модифікаторів на структуру отвердженого композиту проявляється лише при збільшенні його вмісту в композиції.