Про наукові космічні дослідження в Україні (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 травня 2022 р.) - Яцків, Я.С. (Вісник НАН України, 2022)
Доповідь присвячено результатам виконання Цільової програми НАН України з наукових космічних досліджень на 2018—2022 рр. З огляду на те, що переважна більшість космічних досліджень потребують запуску апаратів зі спостережним та вимірювальним обладнанням, що в умовах сьогодення є проблематичним, для успішного виконання проєктів з дослідження космосу необхідно прийняти відповідні рішення на рівні владних структур, а також заручитися підтримкою закордонних партнерів.