Проблеми збереження та ефективного використання якісних підземних вод у контексті водної безпеки України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 травня 2022 р.) - Шестопалов, В.М. (Вісник НАН України, 2022)
Доповідь присвячено огляду проблеми забезпечення населення України якісною водою з підземних родовищ, яка особливо актуалізувалася сьогодні, в умовах активних бойових дій під час агресії РФ проти України. Зазначено, що в НАН України є вагомі теоретичні і практичні напрацювання, спрямовані на використання альтернативних джерел водопостачання та забезпечення їх безперебійної роботи, що сприятиме мінімізації наслідків можливих техногенних катастроф, пов’язаних з руйнуванням об’єктів та комунікацій соціального значення.