Взаємодія β-халконпорфіринів з фенілгідразином - Ішков, Ю.В.; Жиліна, З.І.; Мазепа, О.В.; Водзінський, C.В.; Бардай, Л.П. (Украинский химический журнал, 2006)
Взаємодією фенілгідразину з похідними тетрафенілпорфірину, що мають у β-положенні фрагменти α,β-ненасичених кетонів або альдегидів, отримана низка 5-заміщених 2-(2-феніл-3,4-дигідро-2H-піразол-3-іл)порфіринів. Приведені їх електронні та мас-спектри.