Ієрархія еволюційних рівнянь для кореляцій плинів твердих сфер - Гап’як, І.В.; Герасименко, В.І. (Доповіді НАН України, 2022)
Обговорюється підхід до опису кореляцій у системі багатьох твердих сфер на основі ієрархії еволюційних рівнянь для кореляційних функцій. Встановлено, що побудована динаміка кореляцій лежить в основі опису динаміки як скінченного, так і нескінченного числа твердих сфер, яка описується ієрархіями рівнянь ББГКІ для редукованих функцій розподілу або редукованих кореляційних функцій.