З історії формування української спортивної лексики в мовленні міжвоєнного Львова - Підкуймуха, Л.М. (Лексикографічний бюлетень, 2013)
Українська термінологія в галузі фізичної культури отримала свій розвиток в 20–30 рр. ХХ ст. в західних регіонах. Своєрідним був період 20–30-х років XX століття, коли в Україні спостерігалося активне піднесення в ділянці спортивного термінотворення. Основними напрямами такої праці було прагнення подолати розрив між науковою термінологією і термінологією практики спорту, збільшити частку національних термінів, виробити єдині підходи до словотворення. На принципах етнографізму й синтетизму здійснювалася термінологічна робота на західних землях України.