Особливості взаємодії Azospirillum sp. з рослинами стоколосу за умови штучної бактеризації - Волкогон, В.В. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Інокуляція стоколосу азоспірилами підвищувала активність асоціативної азотфіксації та ініціації розвитку рослин. При цьому в кореневій зоні приживались лише представники Azospirilum brasilense. A. lipoferum впливали на збільшення цих показників опосередковано – через фізіологічно активні сполуки (ФАС) інокулюму. ФАС впливають на розвиток рослин у перші фази онтогенезу та індукують розвиток у кореневій зоні інших (типових для стоколосу) азотфіксувальних бактерій.