Дослідження міжчастинних взаємодій у суспензіях синтетичного алмазу - Слiпенюк, Т.С.; Нечипорук, В.В. (Украинский химический журнал, 2006)
Дана кількісна оцінка основних силових складових розклинюючого тиску парної міжчастинної взаємодії. Досліджені флокуляційні процеси у водних суспензіях синтетичного алмазу в присутності поліакриламіду та поліетиленоксиду.