Стратегічні напрями формування експортної стратегії України в умовах відновлення економіки - Іванов, С.В.; Ляшенко, В.І.; Осадча, Н.В. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті проаналізовано стан експортного потенціалу та запропонована методика його оцінки, заходи щодо його розвитку у плані Маршалу. Досліджено інституційний механізм, який регулює експортну діяльність України в умовах воєнного стану. У досліджені визначено основні загрози зовнішньоекономічної діяльності в даний час. Для розвитку експортного потенціалу необхідно внести зміни у стратегії розвитку територій, які допомогли б органам влади чітко сформулювати інструменти та напрями розвитку потенціалу та забезпечувати інтереси галузей економіки усіма конституційно можливими засобами.