Особливості організації бухгалтерського обліку в Україні в сучасних умовах господарювання - Сімаков, К.І.; Сімакова, О.К. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті проведено аналіз особливостей здійснення бухгалтерського обліку в Україні на сучасному етапі соціально-економічного розвитку. На основі узагальнення тенденцій розвитку вітчизняної системи бухгалтерського обліку окреслено характерні риси актуальних підходів організації облікових процедур. Проаналізовано особливості трансформації системи бухгалтерського обліку під впливом глобалізаційних процесів, зокрема в умовах реалізації Україною євроінтеграційних прагнень. Розкрито переваги застосування МСФЗ у контексті стандартизації вітчизняної облікової моделі до вимог глобального економічного простору. Доведено, що подальший розвиток бухгалтерського обліку в Україні має здійснюватись у напрямку адаптації зарубіжних, зокрема європейських моделей організації облікових процедур до вимог вітчизняного бізнес-середовища. В свою чергу, використання наявного соціально-економічного та фінансового потенціалу країни допоможе впорядкувати облікові процеси та підвищити їх результативність.