Про застосування Байєсових мереж у простих експертних системах - Міщенко, Н.М.; Феліжанко, О.Д.; Щоголєва, Н.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Представлено Байєсові мережі як зручну мову вираження причинно-наслідкових зв’язків у проблемних сферах. Пропонується застосовувати Байєсові мережі у персональних експертних системах для опису звя’зків між умовами праці у комп’ютерному середовищі та їх впливом на стан здоров’я користувачів. Описано методи визначення найімовірніших причин, які негативно впливають на стан здоров’я користувача, для вибору відповідних дій по знешкодженню цього впливу.