Синтез 3-R-8-(N-метиламінотіокарбоніл)-7-арил-1,4-дигідропіразоло[5,1-с][1,2,4]триазин-4-онів - Брицун, В.М.; Єсипенко, А.М.; Лозинський, М.О. (Украинский химический журнал, 2007)
4-Аміно-3-метилтіо-6-R-4,5-дигідро-1,2,4-триазин-5-они в присутності піридину реагують з такими СН-кислотами, як 3-арил-N-метил-3-оксопропантіоаміди, утворюючи при цьому 3-R-8-(N-метиламінотіокарбоніл)-7-арил-4,6-дигідропіразоло[5,1-с][1,2,4]триазин-4-они, структуру яких доведено за допомогою ІЧ- та ЯМР ¹Н-спектроскопії.