Поведінка трифториду лантану в евтектичному розплаві фторидів літію та натрію - Файдюк, Н.В.; Савчук, Р.М.; Омельчук, А.О. (Украинский химический журнал, 2007)
Методами диференційно-термічного (ДТА) та рентгенофазового (РФА) аналізів досліджено поведінку LaF₃ у розплавленій суміші NaF—LiF. Показано, що закономірності фазових перетворень, характерні для бінарних систем МF—LaF₃ (де М — Na, Li), зберігаються і в потрійній системі NaF—LiF—LaF₃. У досліджених розрізах виявлено наявність фази складу NaLaF₄. Фторид літію не утворює сполук з трифторидом лантану.