Комп’ютерна технологія побудови математичних моделей неперервних виробничих процесів заданої якості - Задірака, В.К.; Коломис, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Розглянуто питання розробки комп’ютерної технології побудови математичних моделей неперервних виробничих процесів заданої якості. У роботі розглядається застосування резервів оптимізації обчислень при побудові математичних моделей неперервних виробничих процесів для підвищення якості математичної моделі. Серед таких резервів слід відмітити: максимальне використання апріорної інформації про задачу та її уточнення, використання якісних оцінок обчислювальних алгоритмів, інших постановок задач і т.д.