Особливості біологічної трансформації азоту і фосфору в ризосфері ярого ячменю при застосуванні мікрогуміну - Волкогон, К.І.; Луценко, Н.В. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
При вирощуванні ярого ячменю в польових умовах на дерново-під-золистому грунті вивчали вплив нового біопрепарату комплексної дії на процеси азотфіксації й денітрифікації та інтенсивність засвоєння фосфору рослинами залежно від агрофону. Застосування мікрогуміну та невеликих доз добрив суттєво позначається на кількісному та якісному складі мікробного угруповання ризосфери ячменю. Це сприяє оптимізації умов живлення рослин, збільшенню урожайності культури та покращенню якості продукції.