Експериментальне обгрунтування перспективності застосування мікроінкапсульованої тканини прищитоподібної залози людини для терапії сталого післяопераційного гіпопаратиреозу - Пастер, І.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показано, що мiкроiнкапсульована тканина прищитоподiбної залози людини зберiгає високу гормональну активнiсть при тривалому культивуваннi та пiсля ксенотрансплантацiї щурам з експериментальним гiпопаратиреозом, що свiдчить про перспективнiсть її застосування для компенсацiї гiпофункцiонального стану паратиреоїдної системи в клiнiчнiй практицi.