Факторы развития регионов Украины в процессе трансформации экономики страны - Кухарская, Н.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Виявлено наростання дивергенції регіонів України за рядом показників їх економічного розвитку. Доведено, що посилення рівня інтенсивності експортної діяльності є одним із ключових чинників збільшення валового регіонального про¬дук¬ту і, унаслідок цього, підвищення економічного зростання регіонів України у процесі транс¬фор¬мації. Ключові слова: валовий регіональний продукт, промислове та сільськогосподарське виробництво, інвестиції, експорт, дивергенція.