Фазові рівноваги у квазіпотрійній системі Tl₄SnSe₄—TlBiSe₂—Tl₉BiSe₆ - Барчій, І.Є.; Козьма, А.А. (Украинский химический журнал, 2011)
Класичними методами фізико-хімічного аналізу вивчено фазові рівноваги в квазіпотрійній системі Tl₄SnSe₄—TlBiSe₂—Tl₉BiSe₆. Встановлено, що в системі формуються граничні тверді розчини: ε на основі сполуки Tl₄SnSe₄, σ — сполуки TlBiSe₂, α — Tl₉BiSe₆. Квазіпотрійна система характеризується нонваріантною евтектичною взаємодією Lα+σ+ε. З використанням методів математичного моделювання побудовано проекцію поверхні ліквідусу на концентраційний трикутник та просторову діаграму стану.