Особливості антиоксидантної дії фенолів при окисненні етилбензолу в емульсії масло—вода - Філіпенко, Т.А.; Ніколаєвський, А.М.; Грибова, Н.Ю. (Украинский химический журнал, 2011)
Встановлено, що дія фенольних антиоксидантів при окисненні етилбензолу в емульсії має ряд особливостей, пов’язаних з впливом колоїдно-хімічних факторів системи. Антиоксидантна активність фенолів в емульсії етилбензол—вода залежить від розподілу фенолів між фазами, гідрофільно-ліпофільних властивостей молекул фенолів, їх поверхневої активності та кислотної дисоціації у водній фазі.