Мас-спектрометричне дослідження молекулярно-імпринтованих полімерів, які здатні до сорбції похідних фенолу - Бойко, В.В.; Кобилінський, С.М.; Рябов, С.В.; Дмитрієва, Т.В.; Бортницький, В.І.; Керча, Ю.Ю. (Украинский химический журнал, 2011)
Методом піролітичної мас-спектрометрії (ПМС) досліджено молекулярно-імпринтовані полімери (МІП), синтезовані з використанням вінілпіролідону, метакрилової кислоти, гідроксиетилметакрилату, етиленглікольдиметакрилату у присутності 4-нітрофенолу (4-НФ) як шаблонної молекули. Отримані результати ПМС чітко відображають структурні відмінності між неімпринтованим полімером та МІП з адсорбованими похідними фенолу у порівнянні з сумішшю МІП та 4-НФ. Проведені дослідження показують доцільність використання методу піролітичної мас-спектрометрії для характеристики та ідентифікації молекулярно-імпринтованих полімерів.