Низькотемпературний синтез наногетероструктур платини на оксидах силіцію та цирконію в органічних розчинниках - Буряк, М.І.; Волков, С.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Спектроскопічними методами досліджено стан та поведінку сольватокомплексів Pt(II) в етанолі, етиленгліколі, гліцерині при 20 °С. Показанo можливість одержання наногетероструктур платини з дрібнодисперсними оксидами SiO₂ та ZrO₂ у спиртах при використанні відновника.