Предмети з кургану Огуз в колекції В. Н. та Б. І. Ханенків (за матеріалами Музею історичних коштовностей України) - Величко, Є.О.; Полідович, Ю.Б. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті проаналізовано коштовні предмети з колекції В. Н. та Б. І. Х аненків, що мовбито походять з кургану Огуз. Робиться висновок про беззаперечне походження з Огузу тільки предметів оздоблення кінського спорядження. Значну частину інших предметів (оббивку дерев’яної чаші, прикраси, пластини-аплікації), вірогідно, знайдено в інших степових курганах, а, можливо, й в некрополях античних міст, пограбованих копачами на початку ХХ ст.