Оздоблення кінських вуздечок з кургану Товста Могила: пошук закономірностей - Полідович, Ю.Б. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті аналізується оздоблення вуздечок коней, похованих у двох кінських могилах (Північній і Південній) у кургані Товста Могила. На основі аналізу пропонується реконструкція певних уявлень скіфів про потойбіччя, шлях до Світу предків та його фінальний етап — прибуття до богині, яка зустрічала душі померлих.