Реакції алкоксихлоридів германію з N,N-біс(триметилсиліл)-амід-N’-трет-бутилімідом тіофосфенової кислоти - Клішин, М.О.; Брусиловець, О.А.; Брусиловець, А.І. (Украинский химический журнал, 2012)
Вивчено взаємодію N,N-біс(триметилсиліл)амід-N’-трет-бутиліміду тіофосфенової кислоти з алкоксихлоридами германію складу Ge(OR)ₓCl₄₋ₓ (R = Me, Et, iPr; x = 1—3). Продуктами реакції є 1,3,2σ⁴λ⁵,4σ⁵λ⁴-тіазафосфагерметидини, що у розчині перетворюються на 1,3,2σ⁴λ⁵,4σ⁴λ⁴-діазафосфагерметидини з відщепленням триметилхлорсилану. Висновки про будову сполук та перебіг реакцій зроблено на основі даних ЯМР ¹³С, ¹Н, ³¹Р та елементного аналізу.