Синтез 3-пiразолілзаміщених 1-оксотетрагідроізохінолін-4-карбонових кислот - Братенко, М.К.; Панасенко, Н.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2012)
N-Заміщені іміни 4-піразолкарбальдегідів реагують з гомофталевим ангідридом з утворенням діастереомерних сумішей 3-(4-піразоліл)-1-оксотетрагідроізохінолін-4-карбонових кислот, із яких були виділені транс- і частково цис-ізомери.