Множинність стаціонарних станів у хімічних системах в умовах гідроксидної пасивації - Хованець, Н.В.; Юзькова, В.Д.; Нечипорук, В.В.; Ткачук, М.М. (Украинский химический журнал, 2012)
Досліджено поведінку хімічних систем з розчиненням металу в умовах гідроксидної пасивації. В рамках лінійної теорії стійкості та біфуркаційного аналізу показано, що модельні рівняння системи за певних умов вказують на існування множинних стаціонарних станів, причиною яких є особливості кінетики стадії утворення-розчинення двохмірної адсорбційної плівки на поверхні металу. Побудовані діаграми статичної біфуркації в площині різних параметрів системи, які відділяють область множинності від області існування стійких стаціонарних станів.