Фізико-хімічна взаємодія у квазіпотрійній системі CuI-Cu₂S-Cu₆PS₅I - Погодін, А.І.; Кохан, О.П.; Барчій, І.Є. (Украинский химический журнал, 2012)
Методами диференційного термічного (ДТА) і рентгенофазового (РФА) аналізів досліджено фазові рівноваги на квазібінарних перерізах CuI—Cu₂S, Cu₂S—Cu₆PS₅I, CuI—Cu₆PS₅I. Встановлено, що системи Cu₂S—Cu₆PS₅I та CuI—Cu₆PS₅I належать до евтектичного типу, а CuI—Cu₂S — до перитектичного. З використанням методів математичного моделювання вивчено фізико-хімічну взаємодію в квазіпотрійній системі CuI—Cu₂S—Cu₆PS₅I, побудовано просторову діаграму. Квазіпотрійна система відноситься до евтектичного типу і характеризується формуванням граничних твердих розчинів на основі вихідних компонентів. Утворення нових складних сполук у квазіпотрійній системі не зафіксовано.