Cинтез наночасток і плівок BaTi₁₋ₓZrₓO₃ золь–гель методом - Дурилін, Д.О.; Суслов, О.М.; Солопан, С.О.; Овчар, О.В.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Методом золь–гель синтезовано нанорозмірні порошки твердих розчинів BaTi₁₋ₓZrₓO₃ (0.2≤ х≤ 0.3) та вивчено хімічні перетворення, що при цьому відбуваються. На підкладках α-Al₂O₃ золь–гель методом одержано однофазні плівки BaTi₁₋ₓZrₓO₃; досліджено вплив концентрації гелю та кількості нанесених шарів на синтез плівок. На основі отриманих наночасток спечено кераміку та показано можливість використання синтезованих матеріалів в якості нелінійних діелектриків.